Напередодні Нового року, 31 грудня, відбувся 35-й обмін полоненими – додому повертається 140 українських військових. Серед них є захисники Маріуполя, острова Зміїний та Бахмутського напрямку. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Генштаб.

Обійняти своїх рідних та близьких скоро зможуть 82 воїни сухопутних військ Збройних Сил України, 22 нацгвардійці, 15 воїнів з Сил територіальної оборони ЗСУ, 11 представників Військово-Морських Сил та 10 військовослужбовців Державної прикордонної служби.

Серед визволених восьмеро жінок та 132 чоловіки. Офіцерський склад – 22 особи, рядовий і сержантський склад – 118, оборонці Маріуполя – 44, полонені з донецького напрямку – 48. Є звільнені, які були взяті в полон на луганському, харківському напрямках, а також у Київській області. Також обміняні та звільнені двоє захисників острова Зміїний, та один полонений із Запорізької АЕС.

У групі визволених є двоє братів-близнюків, які потрапили в полон між Гірським та Золотим на Луганщині. Є сержант, чий 12-річний син написав листа до Президента України, щоби допомогти звільнити батька, а також батько та син, які разом пішли служити до лав територіальної оборони.

Крім того, додому також повернувся хвостатий друг українських воїнів — собака породи американський пітбультер’єр. Пес був евакуйований з Азовсталі разом з оборонцями Маріуполя та потім вивезений до росії.

Загалом за минулий рік з полону вдалося визволити 1596 осіб — військових та цивільних. Зокрема, від початку повномасштабного вторгнення звільнено, з полону 187 жінок.