Всього звільнено 215 захисників. З них 200 обміняли на медведчука. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на СБУ.

Медведчук – це не просто кум путіна, він державний зрадник. Але своєю «фізичною» присутністю він вже зробив все, що від нього потребувалось – дав покази проти усіх осіб, що були причетні до злочинів проти української держави.

Під час роботи по справах Медведчука СБУ знешкодили не одну агентурну мережу, затримали багатьох державних зрадників та здобули велику кількість важливої інформації, яку досі використовують правоохоронці у контррозвідувальних заходах.

Медведчук розповів усе, що міг, а тепер, завдяки обміну Україна змогла повернути з російського полону дві сотні героїв.

Зокрема, з російського полону вдалося звільнити військовослужбовців Національної гвардії,  поліцейських та прикордонників. Серед звільнених – 108 бійців полку “Азов”.

Також вдалося повернути в рамках обміну 10 іноземців, які захищали Україну. Це ті, кого окупанти “засудили” до смертної кари.

Вдалось також звільнити трьох вагітних  військовослужбовиць – Мар’яну Мамонову, Яну Шумовецьку та Анастасію Черненьку.

Відмітимо, що обмін Медведчука на українських захисників не перешкоджає розгляду його справ у суді: це стосується й ухвалення рішень, і призначення покарання, і конфіскації арештованого майна. Бо зараз у розгляді справи застосовується процедура за відсутності обвинуваченого.

Що стосується обміну, то він пройшов вкрай успішно, адже Україна повертає значно більше захисників, ніж віддає росіян.

З початку повномасштабного вторгнення рф загалом відбулося 20 таких звільнень, за результатами яких вдалося повернути з полону 802 військовополонених.

Нагадаємо, що Віктору Медведчуку раніше повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 258-3 (сприяння терористичній організації) та ч. 1 ст. 438 (розграбування національних цінностей) Кримінального кодексу України.