друге дихання

Зустрічі, які припали на святкування в Бессарабії свята «Бабин день», пройшли в усіх населених пунктах громади. Про це повідомляє Бессарабия.UA з посиланням на Арцизську міську раду.

Популярний рух серед людей похилого віку був започаткований у 2021 році. Однак карантин через пандемію Covid-19, а потім військова агресія зі сторони росії тимчасово призупинили роботу проєкту. Від початку нового 2023 року організатори «Другого дихання» вирішили відновити цікаві та корисні заняття проєкту.

Вибирати тематику першого в цьому році зібрання учасників «Другого дихання» було дуже легко – свято «Бабин день» святкується майже у кожному селі громади.

Учасниці проекту разом пригадували святковий обряд, цікаві життєві історії. Також жінки прийняли участь у вікторинах і логічних іграх, у виготовленні оберегів – янголят, конкурсах, гімнастики для розуму, заняттях для моторики, чаюванні та ін.

Зустрічі носили пізнавальний і розвивальний характер, допомогли зняти напругу та покращити настрій.

Результат виявився чудовий – всі учасники задоволені відновленням роботи проєкту, адже він допомагає у стабілізації психологічної врівноваженості, стресостійкості, готовності протистояти паніці.