Нещодавно співак завітав на першу лінію фронту до підрозділу, в якому несе службу житель столиці бессарабських болгар Юліан Гіневський. Саме тут, на фронті, відбулась довгоочікувана зустріч відомого в Одеській області музиканта з легендою українського рок-гурту. Про це повідомляє Бессарабия.UA.

Як розповіла нашому видавництву дружина військового Інна Гіневська, підрозділ, у складі якого захищає країну її чоловік, Святослав Вакарчук відвідував неодноразово. Однак зустрітись зі співаком, познайомитись з ним особисто та навіть виконати пісні на одній сцені з кумиром мільйонів людей трапилась нагода лише тепер.

Фронтмен українського рок-гурту з самого початку війни неодноразово допомагає військовослужбовцям на передовій. А з початку повномасштабного вторгнення є частим гостем серед військових. Святослав Вакарчук приїжджає та дає концерти в найгарячіших точках фронту, відвідує шпиталі та тилові військові частини, часто привозить військовим підрозділам необхідне обладнання.

Так було і цього разу. Співак привіз підрозділу ЗСУ розвідувальні дрони та дав невеличкий мініконцерт, виконавши свої патріотичні пісні, які завжди підбадьорюють тих, хто боронить Україну від ворога.

Більш того, Святослав Вакарчук вручив особисті подарунки для тих, хто відзначився на службі. Серед найкращих військових був і мешканець Болграда, Юліан Гіневський. Дізнавшись, що у довоєнному житті Юліан був музикантом, Святослав Вакарчук подарував йому акустичну гітару з особистим автографом.

«В особистій колекції музичних інструментів Юліана кожен інструмент має свою неповторну історію, своє особисте значення для мого чоловіка. І ця витончена гітара також стала цінним експонатом у колекції, зайнявши окреме місце», – підкреслила Інна Гіневська.

Окремо зазначимо, що зустріч зі співаком Юліан та його побратими дуже чекали. Для багатьох це була нездійснена мрія, яка раптово стала реальністю. Тому хлопці, незважаючи на хвилювання, також підготували декілька пісень, які виконали для співака на знак подяки. А слухаючи вже відомі на весь світ українські хіти «Човен», «Все буде добре» та ін. у виконанні Вакарчука лише на відстані декількох метрів, військові надихались для подальшої боротьби із агарбником.

Наостанок Інна Гіневська зазначила, що її чоловік був дуже радий цій зустрічі та особистому спілкуванню зі світовою зіркою. І відтепер, наступна ціль після української Перемоги – це спільний виступ на одній сцені у Болграді Юліана Гіневського та Святослава Вакарчука разом з гуртом «Океан Ельзи». Тому – віримо у ЗСУ та сподіваємось на неймовірні виступи наших співвітчизників.