Сьогодні, 12 вересня, до музею з гуманітарною допомогою завітали представники організації, яка займається збереженням всесвітньої культурної спадщини. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Арцизьку міську раду.

Українські представники швейцарської ланки Міжнародного дослідницького центру зі збереження та реставрації культурних цінностей (ICCROM) загалом займаються всебічною допомогою зі збереження предметів культурної спадщини. Зважаючи на воєнний стан в Україні, вони надають допомогу працівникам українських музеїв у збереженні цінних артефактів.

«Через війну в Україні гостро стоїть питання збереження музейних цінностей. У пакеті допомоги ми отримали речі, які варто використовувати в упакуванні дорогоцінних експонатів під час можливої евакуації частини музею. Також є приладдя для правильного догляду за музейними речами, якого нам так не вистачало»», – поділився директор музею Дмитро Чебан.

Такий жест – це ще одне свідчення того, що всі цивілізовані країни світу допомагають українцям не просто перемогти, а зберегти українську ідентичність, самосвідомість, відчуття приналежності української нації.