На деяких конкретних прикладах можна переконатися у тому, що Татарбунарську міську раду абсолютно не турбує нецільове використання земельних ділянок та те, що ними користуються навіть після закінчення дії договору.

Так СФГ «Агросинтез» за умовами договору отримало в оренду земельний наділ площею 18,23 га, який мало б використовувати для сінокосіння та випасання худоби. В порушення умов договору орендар засівав дану ділянку зерновими культурами, сплачуючи при цьому  мінімальну орендну плату — 3% від її нормативної грошової оцінки. Термін дії договору сплив ще 1 серпня 2018 року, але і зараз ділянка, яка мала б слугувати сіножаттю або пасовищем, колоситься.

Так само для сінокосіння та випасу худоби одна фізична особа отримала в оренду земельну ділянку площею 3,25 га, яка знову-таки використовувалася для вирощування зернових. Термін дії договору теж сплив майже рік тому, але це «пасовище» незабаром подарує врожай людині, яка не має законних підстав  використовувати цю земельну ділянку.

Коли на черговій сесії один з депутатів запропонував звернутися за даними фактами правопорушень до поліції, колеги не підтримали його і натомість поставили ряд риторичних питань типу «а що краще нехай там бур'ян росте?»

Ці приклади красномовно свідчать про те, що Татарбунарську міську раду абсолютно не турбує порушення орендарями умов договору, зокрема в частині цільового призначення, несплата ними земельного податку та взагалі факти правопорушення. Халатність чи матеріальна зацікавленість міської ради у даній ситуації однаково злочинні.