Вчора, 12 жовтня, знову відбувся обмін полоненими. Серед звільнених – офіцери, сержанти та солдати ЗСУ, які були у місцях, де тривали жорсткі бойові дії. Багато з цих людей вважалися зниклими безвісти. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на керівника Офісу Президента Андрія Єрмака.

Як повідомив український політик, обмін вдалось провести завдяки чудовій роботі Координаційного штабу з питань поводження із військовополоненими. Звільнені військові наразі проходять медичний огляд і будуть поступово відновлюватися. Дуже скоро вони нарешті зможуть зустрітись зі своїми рідними.

Окремо Андрій Єрмак підкреслив, що абсолютно у кожного полоненого своя історія.

«Є такі, що «розривають» зсередини. Загиблий ізраїльтянин Дмитро Фіалка останні два роки проживав в Україні, працював дитячим тренером з футболу в клубі «Динамо» (Львів). Він воював за Україну, саме тут він зустрів своє кохання – дівчину, з якою у них народилися діти. На фронт пішов добровольцем» – розповів про загиблого політик.

А інший військовослужбовець воював разом з родичем.

«Сьогодні ми звільнили рядового, який служив разом зі своїм старшим братом. Брат загинув на його очах, а молодший брат в той же день потрапив у полон. У старшого брата залишилась дружина та дві доньки. Невимовний біль і сум…» – повідомив Андрій Єрмак.

Наостанок він підкреслив, що Україна поверне всіх своїх воїнів.

«Ми повернемо всіх. Ми будемо боротись за кожного українця. Адже наші люди – наш найцінніший скарб. І ми переможемо. В цьому немає жодних сумнівів» – впевнено заявив керівник Офісу Президента.