Незважаючи на оприлюднену інформацію стосовно військової служби для жінок в Україні, у багатьох засобах масової інформації продовжується публікація недостовірної інформації. Що своєю чергою породжує фейки та невдоволення серед населення. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Інформагентство АрміяInform.

Міністерство оборони нещодавно розробило і передало до Верховної Ради пропозиції змін до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» щодо добровільності постановки на військовий облік жінок. На цей час йде праця над законопроєктом разом з профільним комітетом ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Про це також говорила заступник міністра оборони Алла Маляр.

«Ми вже неодноразово заявляли, що постановку жінок на військовий облік встановлено законом. Тому Міноборони та Генштаб не можуть її змінити самостійно. Це повноваження Парламента», – підкреслювала високопосадовець.

Якщо будуть прийняті зміни – Міноборони та Генштаб їх виконають.

Досвід розгортання всіх військових частин Збройних сил України та інших військових формувань до повних штатів воєнного часу свідчить, що на сьогодні у державі немає гострої потреби суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку.

Разом з тим, для Збройних сил залишається потреба у спеціальностях та фахівцях медицини, радіотехніки, харчових технологій.

Тому, у разі прийняття змін до згаданого закону, Генштаб розробить зміни до переліку військово-облікових спеціальностей для жінок і скоротить перелік до оптимальної потреби.

Ще раз наголошуємо – сьогодні йде мова про ДОБРОВІЛЬНУ постановку жінок на військовий облік. Примусово на фронт з 2014 року не потрапила жодна жінка, лише за її особистою згодою.