обмін полоненими

Вчора, 16 лютого, ступити на рідну землю змогли військові, які боронили Маріуполь, Бучу, Херсон та Лиман. Цього разу всі звільнені в результаті обміну — рядовий та сержантський склад. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

У багатьох повернутих додому були поранення різного ступеню, які отримали в результаті захисту Херсонського та Київського напрямків. Більшість — захисники Маріуполя, зокрема повернулися 63 оборонці Азовсталі.

Загалом до Військово-морських сил належать 46 звільнених, до Державної прикордонної служби — 29, до Нацгвардії — 12, до Збройних сил України — 8,  до лав Територіальної оборони — 5.

Окремо зазначимо, що нарешті додому вдалось повернути першого заступника міського голови міста Енергодара Івана Самойдюка, який провів у полоні 333 дні. Він не зламався, відмовився співпрацювати з ворогом і був викрадений окупантами 19 березня минулого року на блокпосту біля Благовіщенки. Нині він повертається до рідних та близьких.

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими продовжує роботу з визволення з полону наших Захисників та Захисниць.