Спільна операційна програма «Румунія – Україна» відзначила завершення кампанії-маніфесту «Звернення до України» з нагоди Дня європейського співробітництва-2022 виконанням величезного муралу на Національного коледжу «Міхай Емінеску» у Сучаві. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Одеську обласну державну адміністрацію.

Яскравий та барвистий мурал з українськими та румунськими прапорами був виконаний професійною командою. За основу був взятий малюнок переможниці конкурсу «Звернення до України», організованого програмою – 15-річної Тетяни з Одеської області.

Варто зазначити, що у конкурсі взяли участь понад 60 робіт у виконанні молоді з Румунії та України, з яких було відібрано шість фіналістів. Переможець був обраний шляхом голосування на  фейсбук-сторінці програми ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020. Фіналісти конкурсу були нагороджені смартгодинниками, а переможниця, яка взяла участь у заході в Сучаві, отримала головний приз – електросамокат.

Також у румунському місті паралельно зі створенням муралу були організовані майстер-класи живопису для українських дітей-переселенців, під керівництвом відомого графіка і карикатуриста Міхая Пинзару-Піма. На цифровому екрані молоді художники намалювали символи транскордонної співпраці між Румунією та Україною, використовуючи кольори національних прапорів.

В рамках цієї ж кампанії «Звернення до України», програма передала майже 500 наборів шкільного приладдя для 5 українських шкіл Одеси, Чернівців, Івано-Франківська та Закарпаття.