В цьому році українські вина будуть представлені в набагато більшому форматі, ніж у попередні роки. Подбала про це Асоціація крафтових виноробів України, котра є ініціатором створення бренду «Wines of Ukraine».

Наголосимо, що участь українських виноробів на міжнародній виставці організовує Асоціація крафтових виноробів України за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» за сприяння Генерального консульства України у м. Дюссельдорф, Німеччина.

Загалом в кінці березня на українському стенді будуть представлені вина 10 українських виноробних кампаній. Чотири з них знаходяться в Одеській області, а саме:

  • «Виноробня Колоніст» (Одещина / Південна Бессарабія);
  • «Villa Tinta» (Одещина / Південна Бессарабія);
  • «My Wine by Eduard Gorodetsky» (Одещина);
  • «46 Parallel Wine Group» (Одещина).

Як зазначила Олеся Залуська, керівник Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України», що така підтримка українських виноробів сприятиме розвитку експорту та виходу українських виробників на міжнародний ринок.

Наголосимо, що Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» підтримує стартапи й малі та середні підприємства (МСП) з метою підвищення їхньої конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатись перевагами міжнародної торгівлі.