свердловина

Буріння артезіанської свердловини зі встановленням систем доочищення води в Ізмаїльській міській центральній лікарні розпочались три тижні тому – 25 січня 2023 року. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Департамент охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації.

Нині буріння розвідувально-експлуатаційної свердловини на території медичного закладу завершено. Її глибина становить 71 метр. Буріння резервної свердловини для господарсько-питного водопостачання ще триває. Станом на сьогодні, 16 лютого, вже пройдено 56 метрів. Завершення процесу буріння заплановано до кінця лютого.

Однак завершення буріння  – тільки початок роботи. Необхідно ще отримати дозвіл на спецводокористування та підключити свердловини до діючої мережі водопостачання лікувального закладу. Після здачі в експлуатацію та оформлення всіх дозвільних документів свердловини будуть підключені до резервного електроживлення лікарні – дизеля-генератора на 275 кВт.

Буріння артезіанських свердловин та встановлення систем доочищення води встановлюється у зв’язку з постійною загрозою ракетних ударів ворога, внаслідок яких ушкоджуються, руйнуються та знеструмлюються об’єкти критичної інфраструктури.

Загалом в Одеській області заплановано вибурити свердловини у 6-ти лікарнях.