Арцизька громада Болградського району наразі облаштовує черговий прихисток для внутрішньо переміщених людей, які постраждали від воєнної агресії рф. Одним із таких пунктів компактного проживання переселенців стане будівля колишньої амбулаторії у с. Виноградівка. Про це повідомляє Бессарабія.UA  посиланням на Арцизську міську раду.

Аби якнайшвидше завершити облаштування будівлі й надати її як прихисток для людей, керівництво громади звернулося по допомогу до благодійних фондів та іноземних партнерів.

За підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості» (SC3), що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні (British Council Ukraine), завдяки співпраці з фондом «Молода громада» Арцизька громада отримала для потреб місця тимчасового проживання переселенців 2 пральні машини, 4 елктроконвектори, 2 плити комбіновані, подушки, ковдри, матраци, шафи та 40 ліжок.

Допомогу з метою облаштування чергового пункту компактного проживання осіб, які були змушені залишити свої будинки в окупованих російськими загарбниками населених пунктах або зруйнованих в результаті обстрілів, надано на загальну суму 300 тис.грн.

Місце компактного проживання, облаштоване у с. Виноградівка, може прийняти до 40 осіб.

Перший аналогічний прихисток на території Арцизької громади облаштовано у листопаді 2022 року у м. Арциз, на базі колишньої амбулаторії по вул. Троїцька. Він одночасно може прийняти на проживання до 50 осіб.