Громадська організація «Жіночий ветеранський рух» запрошує ветеранок, волонтерок, внутрішньо переміщених жінок, жінок, які виїхали за кордон та усіх українок, які потребують підтримки, на безкоштовні тренінги з релаксації «М’які навички для жорсткої реальності». Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Ізмаїльську районну державну адміністрацію.

ГО «Жіночий ветеранський рух» організовує тренінги у межах онлайн-групи психологічної підтримки жінок «Тримайся, сістер».

Групи психологічної підтримки для жінок та дівчат проходитимуть у межах проєкту ООН Жінки «Трансформаційні підходи для досягнення ґендерної рівності в Україні» за підтримки Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України та фінансування Уряду Швеції.

Під час занять учасниці будуть навчатись корисним вправам, зокрема – дихальним, а між зустрічами будуть виконувати практичні й креативні завдання для закріплення отриманих навичок.

Сама програма тренінгів містить наступне:

  • різниця між розслабленням, відпочинком і відновленням;
  • планування vs прогнозування свого майбутнього;
  • користь мрій з погляду практичної психології;
  • потреба людини у соло-відпочинку, the power of being alone;
  • як корисно проводити час з близькими. Релакс із командою;
  • чому важливо дозволяти собі бездіяльність, або одна з найкращих форм відновлення роботи мозку.

Для участі у тренінгу необхідно зареєструватися за посиланням.

Перший тренінг відбудеться 15 вересня о 17:00. Його проведе лекторка Надія Перевізник – організаційна консультантка і психологиня, яка спеціалізується на розвитку софтскілів, зокрема комунікації. Вона розробила одні з перших курсів «м’яких навичок» в Україні поза межами корпоративного навчання. З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну разом з колегами психологами проводить групи підтримки та консультації ментального здоров’я, які відвідали вже близько 1000 людей.

Довідково:

ГО «Жіночий ветеранський рух», що об’єднує ветеранок, діючих військовослужбовиць та волонтерок, створена для збільшення можливостей реалізації жінками себе в суспільстві та діє для адвокації та захисту прав ветеранок та діючих військовослужбовиць, а також впровадження рівних прав і можливостей.

З 24 лютого 2022 року організація посилила гуманітарний напрям діяльності для оперативної гуманітарної допомоги цивільному населенню, а нині проводить серію психологічних зустрічей для жінок та дівчат, щоб поділитися з ними ресурсом за принципом «сильна – сильній».