Впровадження нових умов ввезення домашніх тварин з України до Республіки Польща перенесено з 16 на 25 липня. Про це повідомили в Держпродспоживслужбі, передає Бессарабія.UA.

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів попереджує, що з 25 липня 2022 року ввезення домашніх тварин (котів, собак та тхорів) в супроводі їх власників або опікунів (уповноважених осіб) на територію Республіки Польща з України буде можливим за умови виконання наступних вимог:

  • тварина ідентифікована за допомогою мікрочіпу;
  • тварина має чинну вакцинацію від сказу, яка проведена не раніше дати мікрочіпування;
  • тварина має дійсний паспорт Європейського зразка, який видається ветеринарними установами Держпродспоживслужби та підтверджує проведення вищезгаданих операцій.

З метою спрощення процедури перетину кордону довідку про стан здоров’я та результати тестування рівня антитіл проти сказу, проведеного методом титрування, польські митні та ветеринарні служби не вимагатимуть.

У разі подальшого переміщення до країни, де таке випробування необхідно, власник домашньої тварини може провести тестування в Польщі. При цьому, витрати на дослідження та інші необхідні ветеринарні процедури несе власник тварини.

Звертаємо увагу, що раніше тимчасово впроваджені правила переміщення домашніх тварин до країн ЄС в супроводі їх власників або опікунів (уповноважених осіб) тварин призупинені.

Підпишіться на наш телеграм-канал і читайте новини у зручний для вас час.