притулок для тварин

Всеукраїнський гуманістичний рух “UAnimals” оголосив грант в пам’ять про загиблого у полоні зоозахисника Олексія Кісілішіна. Допомогу у розмірі 200 тисяч гривень розділять між собою невеликі притулки для тварин. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на засновника руху Олександра Тодорчука.

Олексій Кісілішин був відомим зоозахисником у Маріуполі, де в нього був свій притулок.  Він рятував усіх, кого тільки міг – собак, лисиць, павуків та навіть пітонів. Мрією його життя було побудувати заклад для реабілітації тварин у Дніпрі, та хоч війна і забрала його життя, але його справа має жити.

Олексій пішов боронити Україну одразу після широкомасштабного вторгнення ворога на українську землю. Він захищав до останнього рідний Маріуполь: навіть опинившись на Азовсталі, продовжував рятувати тварин у тих нелюдських умовах. Потім – полон, а 29.07.2022 під час терористичного акту в Оленівській колонії Олексій загинув.

«Ця трагічна історія незламного зоозахисника назавжди залишиться у нашій пам’яті, тому ми хочемо увіковічити ім’я Олексія “Лева” Кісілішина та продовжити його справу. Родичі та близькі друзі загиблого зоозахисника підтримали нашу ідею та допомогли в її реалізації, адже завжди були однодумцями Олексія.

Ми оголошуємо грант у 200 000 грн, які розділимо між невеликими притулками для того, щоб Олексій міг рятувати тварин навіть після смерті. Він би хотів, щоб його справа продовжувалася й після того, як він віддав своє життя за Україну», – написав Олександр Тодорчук.

Подати заявку на отримання допомоги для вашого притулку можна за посиланням.