Юрій з позивним Шейх справжній українець та патріот, він полишив бізнес в одній з розвинених арабських країн заради захисту своєї Держави. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Ізмаїльський прикордонний загін.

Шейх народився в Хмельницькій області. На початку 90-х років він проходив строкову службу в прикордонних військах на Львівщині. Згодом вступив до прикордонного вишу. Із завершенням навчання молодий офіцер служив у різних підрозділах, але головна його сфера діяльності була пов’язана або з матеріальним забезпеченням особового складу, або із забезпеченням навчального процесу військовослужбовців.

Цей напрямок сформує в Юрія бажання і в цивільному житті займатися логістикою.

Згодом прикордонник приймає рішення звільнитися і рушає із сім’єю до країн ЄС, а затим, переїжджає працювати в одну з розвинутих арабських країн, де відкриває свою логістичну фірму.

Після анексії Криму Юрій повертається в Україну, аби стати на її захист. Однак, у той час йому не вдалося мобілізуватися, тому він повернувся на Близький Схід та приєднався до волонтерської організації «Українці в Еміратах», головним напрямком якої була реабілітація поранених військовослужбовців. Лікування там проходили військовослужбовці Миколаївської, Житомирської, Львівської бригад, підрозділу «Альфа» СБУ та ГУР.

«Пам’ятаю нам привезли лейтенанта з відірваною рукою, який врятував екіпаж свого БТРа, викинувши ворожу гранату через люк. Був із пораненнями й кіборг Роман з 95 бригади, який проходив строкову службу в прикордонниках. Він мав позивний 2,05 через височезний зріст та кремезну статуру. Також проходив реабілітацію з осколковим пораненням та контузією відомий кіборг майор Андрій Гречанов, позивний Рахман. Потім я дізнався, що він потрапив у полон в так звану «ДНР».

Згадую і старшого лейтенанта з львівської 80-ки, якому відірвало ногу. Він добився того, щоб продовжувати службу в військах, адже на той час ще не було закону, який би дозволяв людині з інвалідністю проходити службу. Пам’ятаю й пораненого сержанта Миколаївської бригади з позивним Апостол, він брав участь у рейді зі звільнення міст Донбасу. До речі, саме він сказав, що якщо я вирішу мобілізуватися, то військові ймовірно дадуть мені позивний Шейх», – згадує Юрій.

У 2015 році Юрію вдається мобілізуватися, він потрапляє служити в один із підрозділів Ізмаїльського прикордонного загону. Пророцтво Апостола здійснилося, його бойові побратими дали йому позивний Шейх. Через рік Юрій звільняється – непередбачувані обставини покликали до країни, де залишився його бізнес.

Початок широкомасштабної війни росії проти України застав Шейха в Україні. Напередодні він приїхав на Батьківщину у справах. Юрій не задумуючись мобілізувався та за примхою долі потрапив служити у той самий підрозділ Ізмаїльського прикордонного загону.

Сьогодні, маючи неабиякий досвід з ведення бізнесу, який дисциплінує та допомагає зосереджувати увагу на основних цілях, знання з логістики, прикордонної справи, реабілітації поранених військовослужбовців тощо, офіцер прикордонник з позивним Шейх вправно працює з особовим складом. Він навчає, готує та тренує воїнів-побратимів, які невдовзі йтимуть на фронт боронити Україну від ординських окупантів.