Голова правління компанії «Укрзалізниця» Олександр Камишін заявив, що компанія не планує підвищувати тарифи на пасажирські перевезення. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Мінфін.

«Тарифи на пасажирські перевезення не змінюватимуться. Це принципова позиція влади, і ми цю позицію підтримуємо. Ми вважаємо, що наші пасажири на сьогодні і так їздять в умовах війни, і для них це досить складно», — сказав він.

За словами Камишіна, багато хто змушений користуватися залізницею, оскільки закрито авіаперевезення, ускладнено автомобільні та автобусні перевезення. Тому це правильна позиція влади — не піднімати тарифи на пасажирські перевезення.

При цьому він додав, що компанія підняла тарифи більше, ніж зазвичай, на перевезення вантажів зокрема і для того, щоб не допустити зростання пасажирських тарифів.

«Ба більше, наші тарифи на вантажоперевезення після зростання залишаються значно нижчими, ніж у сусідніх європейських країнах. Навіть у найближчих, таких як Румунія, Молдова та Польща», — зазначив голова правління.

Як повідомлялося раніше, 28 червня Міністерство інфраструктури України погодилося із пропозицією Укрзалізниці з 1 липня підвищити тарифи на перевезення вантажів на 70%.