гарнты сад

З 1 липня поточного року стартувала нова урядова програма «єРобота», в межах якої в «Дії» вже приймаються заявки на безповоротні гранти для аграріїв. Про це інформує Бессарабія.UA за посиланням на Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Бессарабія.UA раніше повідомляла стосовно прийняття Кабінетом Міністрів України рішення щодо надання державою безповоротних грантів на розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства, а також тепличних господарств.

Програма часткової компенсації вартості створення теплиць передбачає гранти в розмірі від 5 до 7 млн грн. Загальний бюджет програми – 7 млрд грн.

Учасниками програми можуть бути: приватні підприємці, аграрні компанії й фермерські господарства, які мають землю у власності або користуванні.

За цією програмою вводиться принцип співфінансування. Для першої тисячі учасників 70 % вартості проєкту фінансує держава, а 30 % — сам підприємець.

Грантові кошти можна буде витрачати на безпосереднє будівництво комплексу та закупівлю технічного обладнання для його роботи.

Грант на теплицю можливо оформити за посиланням.

Крім того, держава виділить загалом 4 млрд грн на програму підтримки садівництва, ягідництва та виноградарства.  Йдеться про часткову компенсацію вартості садів. Аграріям надаватиметься від 150 до 400 тисяч грн на 1 гектар садів — це близько 70 % від середньої вартості висадки.

Це гранти для висадки 10 тис. га нових садів. Так само, як і з теплицями, отримувачі грантів повинні мати або власну, або землю в користуванні щонайменше на 25 років. Кошти надаватимуться не готівкою, а на банківський рахунок для прозорої закупівлі саджанців, обладнання, систем поливу, добрив тощо.

З метою отримання гранту на сад (у тому числі, ягідництво та виноградарство) перейдіть за посиланням.

Підпишіться на наш телеграм-канал і читайте новини у зручний для вас час.