Президент України Володимир Зеленський дав завдання СБУ здолати корупцію в країні. Про це на брифінгу заявив тимчасово виконуючий обов’язки Голови Служби безпеки України Іван Баканов.

«Перше наше завдання – це здолати корупцію, яку Президент вважає основною бідою України, оскільки саме вона не дає можливості справедливо розподіляти основні соціальні блага, такі як справедливість і безпека», – заявив Баканов.

«Більше не буде ніяких «кришувальників», ніяких «смотрящих» ні заякими бізнесами і тіньовими оборудками. Завдання Служби ‒ вивести тіньовий бізнес із тіні. Тому що саме він є кормовою базою для корупції», – наголосив Перший заступник Голови СБУ.

За його словами Служба не буде взагалі оглядатися ні на які прізвища, буде діяти рішучо і впевнено, виключно у межах і у спосіб, що передбачений законом.

«СБУ потрібно налагодити ефективні комунікації з суспільством, з журналістами. Тому хочу запросити всіх журналістів-викривачів до співпраці», – зазначив Іван Баканов. «Якщо у вас є матеріали щодо злочинів, які ви розслідуєте, будь ласка, звертайтеся до Служби безпеки України. Ми будемо їх опрацьовувати та інформувати суспільство, у тому числі і за допомогою ЗМІ, про стан таких розслідувань», – підкреслив він.